Şile Yeryüzü Pazarı Kışlık Ürünlerle Renklendi

Şile Yeryüzü Pazarı Kışlık Ürünlerle Renklendi
Şile’de bulunan Türkiye’nin ilk yeryüzü pazarı, sonbahar ve kışlık ürünlerle canlandı. Ürünlerin sadece kendi döneminde ve en adil üretimle bulunabildiği yeryüzü pazarı her Cuma ve Pazar günleri Şile’de misafirlerini ağırlıyor.

İstanbul’un ilk yeryüzü pazarı olan ve sadece doğal yollarla üretilen ürünlerin satıldığı Şile Yeryüzü Pazarı, sonbahar ve kışlık ürünlerle canlandı. Sonbaharın gelmesi ile yazlık ürünlerin yerini yeni mevsim ürünleri almaya başladı. Ürünlerin sadece kendi döneminde ve en adil üretimle bulunabildiği yeryüzü pazarı her cuma ve pazar günleri Şile’de misafirlerini ağırlıyor. Pazarda ürünler, üreticiden direkt tüketiciye geçiyor.

>>> Şile Doğal Ürünler Pazarı Nedir ? <<<

Yeryüzü pazarında, kurallara uygunsuz ve mevsim dışı hiçbir ürün yer almıyor. Ürünler ve üreticiler Şile Belediyesi zabıta ekipleri, ziraat mühendisleri ve gıda mühendisleri tarafından sürekli denetleniyor. Ürünlerin üretiğildiği alanlar, tarlalar, üretim biçimleri ve kullanılan malzemelere kadar ürünlerin doğallığında tüm güvenceyi Şile Belediyesi sağlıyor. Şile, İstanbul’un turizm ve sahil kenti olmakla birlikte bir tarım kenti olarak da boy gösteriyor. Tarım alanlarının fazlalığı üretilen ürünlerin doğallığı Şile’ye farklı bir tarım destinasyonu kazandırıyor. Üretilen ürünlerin Türkiye ve dünya çapında isim yapmış olması da Şile’ye özel ilgiyi arttırıyor.

4 mevsim Şile
Yaz aylarını mavi bayraklı plajları ile dolu dolu geçiren Şile, sonbahar ve kış aylarında da Yeryüzü Pazarı ile ziyaretçileri çekmeye devam ediyor. Palamut, Kestane, Mantar, Kestane Balı, Ekşi Mayalı Ekmek, Pembe Domates gibi Şile’nin meşhur ürünleri ile Şile Yeryüzü Pazarı dünyada tanınır hale geldi. Şile’yi ve Türkiye’yi Terra Madre, Slow Food gibi organizasyonlarla bir çok uluslararası platformda temsil ediyor. Yeni sonbahar dönemi ürünleri ile Yeryüzü Pazarı her cuma ve pazar günleri, Şile Terminal alanı yanındaki yerinde misafirlerini bekliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski