Şile hanımsuyu çeşmesi hakkında bilmedikleriniz !

Şile hanımsuyu çeşmesi hakkında bilmedikleriniz !

Hanımsuyu Çeşmesi: Şile'nin Üsküdar caddesi üzerinde ve çarşı içindedir. Mısırlı Hatice Hanım tarafında 1871 yılında bir hayrat olarak yaptırılmıştır. 4x4 metre boyutlarında 2.5 metre yüksekliğindedir. Üç yanında kurnaları olup batı ve kuzey yönlerindeki kurnalarının üzerinde iki tane kitabe bulunur. Çeşmenin suyu kentin yaklaşık 5 km. güneyindeki Kostoplu mevkiinden getirilmiştir. Çeşmeye ilk su verildiğinde deposuna şeker döküldüğü ve bu nedenle suyunun hala tatlı aktığı söylenir. Bir başka rivayete göre de Hanım Suyu Çeşmesinden su içen bir kişi Şile sevdalısı olur ve bir daha Şile'den ayrılamaz. Günümüzde üç kurnası ile kullanılmakta olan Hanım Suyu Çeşmesi son olarak 1992 yılında esaslı bir restorasyondan geçirmiştir.

$ads={1}

VİDEO:


Şile Hanımsuyu Çeşmesi Hakkında Bilmedikleriniz
Tarihi Hanımsuyu Çeşmesi çöplük içinde

20 Temmuz 2018 yılında ulusal haber sitesinde ise "Tarihi Hanımsuyu Çeşmesi çöplük içinde" başlıklı haber insanların tarihi eserlere vermiş olduğu değeri bir kez daha gözler önüne sermektedir. Lütfen çevremize karşı duyarlı olalım, çöplerimizi çöp kutularına atalım.

( Tarihi Hanımsuyu Çeşmesi çöplük içinde Konu Haberin Kaynağı: haberdeimza.com.tr )

2 Yorumlar

  1. böylesine güzel tarhihi eseri neden bakmazlar anlamış değilim. insanlarımızda tarihi eserlere saygılı olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Tarihi eserlerimize bizler sahip çıkmazsak çocuklarımızda bizlerden görerek sahip çıkmazlar. Tarih bir ulusun varlığının kanıtıdır.

      Sil
Daha yeni Daha eski