Ağva ve Bağırganlı Köyü Arasında Kalan Sardala Koyu

Ağva ve Bağırganlı Köyü Arasında Kalan Sardala Koyu
Ağva ve Bağırganlı Köyü Arasında Kalan Sardala Koyu

Sardala Koyu; Ağva ile Kandıra'nın köyü olan bağırganlı köyü arasında bulunuan henüz keşfedilmemiş bir saklı cennet koydur. Kişisel ihtiyaçlarınızı bulabileceğiniz market, tuvalet vb. şeyler yoktur. Sardala Koyuna gelmeden önce hazırlıklı gidilmesi gerekir. Ağva’ya ulaştıktan sonra Kerpe istikametine doğru giderken önce Bucaklı köyünden ardından Kadıköy ve Pınarlı köyünü geçeceksiniz. Pınarlı köyünü geçtikten 4 km sonra(burası toprak yol)  yol sola orman içerisine girecek. Biraz daha bozuk olan bu yoldan aşağıya doğru devam edince yaklaşık 1 km sonra Sardala koyuna ulaşacaksınız. Sardala koyuna vardığınızda arabanızı bırakabileceğiniz uygun yerler var.

Bir forum sitesindeki kullanıcı bu ismi vermiştir. Bu isim uygun mudur değil midir bilinmez ama bu yere gelen tatilciler bu isim ile tanıyorlar. Kilimli koyunda olduğu gibi burada da kayalıklardan atlayabilirsiniz ( Dikkatli olunuz tabi). Sahili kumsaldan oluşuyor, denize ilk girdiğinizde taşlık daha sonra ise deniz derinleşmeye başlıyor. Yer yer yosun olduğundan dolayı deniz ayakkabı giymenizi öneririz. Tatil yapmak herkesin hakkı ama çöplerimizi toplayalım ve götürüp çöp konteyneri atalım.

Ağva ve Bağırganlı Köyü Arasında Kalan Sardala Koyu
Ağva ve Bağırganlı Köyü Arasında Kalan Sardala Koyu

Sardala Koyuna Nasıl Gidilir ?
İstanbul’dan Sardala Koyu’na ulaşmak için öncelikle Ağva’ya ulaşmak gerekiyor. İstanbul’dan düzenli olarak Ağva’ya otobüsler gitmektedir. Ağva’ya ulaştıktan sonra Koy’a 11 km daha yol almanız gerekecek. Ağva’dan Kerpe istikametine giderken sırasıyla Bucaklı, Kadıköy ve Pınarlı Köyü’nden geçeceksiniz. Pınarlı Köyü’nü de geçtikten sonra yaklaşık 4 km daha yol alıp ormana giren yola dahil olup 1 km daha ilerledikten sonra Kocaeline bağlı Çalköy’deki bu Koy’umuza ulaşmış olacaksınız.

Sardala Koyu Kamp Alanı Bilgileri
  1. Kamp için ideal bir yer yok. Ancak sahile varınca sol tarafta geniş düzlük bir alan göreceksiniz.
  2. Burada çadır kurabilirsiniz.
  3. Bakir bir yer
  4. Pazar günleri kalabalık olabilir. Cumartesi veya hafta içi gelmeniz daha keyifli kılacaktır.
  5. Kayalıklar ve manzara fazlasıyla güzel.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski