Ağva'nın Neyi Meşhur

Ağva Neyi Meşhur
Nüfus bakımından Türkiye'nin en kalabalık ili olan İstanbul'un yanı başında tatil ve dinlence noktalarından biri olan Ağva doğal güzellikleri, keyifli ve huzur dolu ortamı ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Ağva her mevsim ayrı bir güzelliğe ve huzura sahip. Ancak hiç şüphesiz ki Ağva'nın en güzel ve en keyifli olduğu zaman dilimi sonbahar ve ilkbahar dönemleri. Baharda, yaza göre daha sakin olan Ağva'da, doğanın en yeşilini ve sarısını görebileceğiniz bir renk cümbüşü olur. Ağva genellikle hafta sonu kaçamakları için tercih edilen İstanbul'un sayfiye yerleri arasında yer alıyor.
Sizi fazla yormayacak ve doğanın kucağında keyifli bir gün geçirebileceğiniz doğa harikası Ağva'nın neyi meşhur?

Özel Kahvaltı Mekanları: Bu konuda size ilk önerimiz evden çıkmadan sakın kahvaltı yapmayın çünkü Ağva yolu üzerinde çok güzel organik köy kahvaltısı yapabileceğiniz mekanlar sıralanıyor. Öyle lezzetli ve doğallar ki İstanbul'dan sırf bu mekanlarda kahvaltı yapmaya gelip geri dönen müdavimler bile var. Ayrıca Ağva'da hizmet veren tüm restoran ve kahvaltı hizmeti veren mekanlarda bu lezzeti ve doğallığı da bulabilirsiniz.

Göksu Nehri Üzerinde Tekne Turu: Ağva otelleri ve Ağva'da hizmet veren restoran - cafe gibi işletmelerin birçoğu Göksu nehri kıyısında yer almaktadır. Nehir boyunca deniz bisikletleri ile tekne turu yapmanızı özellikle tavsiye ederiz. Aynı zamanda Ağva merkezden Yeşilçay kenarı boyunca yürüyerek de hem spor yapabilir hem de bu bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Ağva'nın Vazgeçilmez Lezzeti Balık: Öğlen yemeği ya da akşam yemeği için Ağva'da tatmanız gereken bir lezzettir balık ve meze çeşitleri. Bunun için de balık lokantaları başta olmak üzere birçok restoran bulunmaktadır. Taptaze lezzetli balıklar ve mezelerin sunulduğu bu restoranlar; Göksu nehri kenarındaki mekanlardan ve yine nehir kenarında sıralanmış otellerin restoranlarıdır.

Ağva'da Deniz, Kum ve Güneş Keyfi: Ağva, yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda ve elli metre genişliğinde bir plaja sahip. Yazın bunaltıcı havalarda biraz dinlenmek ve biraz da serinlemek için doğal bir kumdan oluşan bu uzun sahil şeridine ve plaja kaçabilirsiniz. Orman ile iç içe yer alan bu kumsallar sakin ve huzurlu olması ile tercih ediliyor. Kalabalık plajlardaki gürültü ve çevre kirliliğini buradaki plajlarda yok. Tertemiz bir deniz ve altın kumlara dalga sesleri ve çocukların cıvıltıları ekleniyor Ağva plajlarında.

Ağva'da Doğa Sporları: Ağva 2,5 kilometreye uzanan plajları, sakin ve temiz koyları ile tatil ve dinlence için ilgi çekse de doğa sporları ile de gündeme gelmeye başladı. Ağva'da su sporlarından doğa aktiviteleri ile doğa sporarına kadar farklı olanaklar bulunmaktadır. Ağva derelerinde kano heyecanı yaşayabilir ya da avcılık yapabilir, trekking ve bisiklet turlarına katılabilir aşıklar yolunu keşfe çıkabilirsiniz.

Tabi Ki Şile Bezi Almadan Olmaz: Kendiniz için hatıra ve sevdikleriniz için hediyelik eşya almak isteseniz de tercihinizi bölgenin en meşhuru olan Şile bezinden yana kullanabilirsiniz.

Kaynak: https://www.neredekal.com/agva-neyi-meshur-yemekleri/

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski