Saklı Bir Cennet: Ağva

Saklı bir cennet: Ağva
İstanbul'a yakınlığı sebebiyle haftasonu kaçamaklarının ve doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi olan Ağva, huzurlu ortamı ile herkesi kendine çekiyor. Üç tarafı suyla çevrili olan bölge, sakin yapısı ile dinlenmek ve keyif yapmak isteyenlerin gözdesi konumunda. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Ağva, İstanbul'a yaklaşık 100 km mesafede bulunuyor. Ulaşımı kolay olan bölge Göksu ve Yeşilçay nehirleri ile çevrili. İstanbul'dan otomobille Şile otobanı üzerinden ulaşabileceğiniz Ağva'ya ayrıca Üsküdar'dan kalkan otobüslerle de gelebilirsiniz.

Ağva gezi rehberi
Doğal güzellikleri ile meşhur olan Ağva'da, eski yerleşim yerleri olan Hacılıköy ve Kalemköy'e mutlaka uğramalısınız. Kalemköy Roma dönemine ait yapıları ve kilise taşları ile ön plana çıkarken Hacılıköy ise içerisindeki Gürlek Mağarası ile dikkat çekiyor. Bölgenin civarında yer alan Saklıgöl ise yemyeşil doğası ile kahvaltı ve piknik yapabileceğiniz güzel mekanlar arasındadır.

Ağva'da yapılan aktiviteler
Ağva'da doğa yürüyüşü ve orman gezintisi yapmak hem ruhunuza hem bedeninize iyi gelecek. Bu yürüyüşte yakalayacağınız pek çok güzel kareyi ölümsüzleştirebilirsiniz. Bu nedenle bölgeye gitmeden önce fotoğraf makinenizi almayı unutmayın. Bisiklet de kiralanabilen bölgede nehir kenarında ve ormanda bisiklet turu yapmak oldukça rahatlatıcı ve hoş bir alternatif olabilir. Balığıyla meşhur olan bölgede irili ufaklı pek çok balıçı restoranı bulunuyor. Balık konusunda iddialı olan bölgede birbirinden lezzetli mezeler eşliğinde balığın tadına varabilirsiniz. Göksu Gölü üzerine deniz bisikleti, kano ve tekne keyfi yapmak oldukça popüler. Siz de su üzerinde güzel dakikalar geçirmek için bu aktivitelerden birini deneyebilirsiniz.

Saklı bir cennet: Ağva

Çadır tatili sevenler için bölgede pek çok kamping seçeneği mevcut. Kilimli Parkuru muhteşem doğası ve ücretsiz kamping alanıyla çadır severlerin en favori yerleri arasında bulunuyor. Sakinliği ve doğal koylarıyla bölge huzurlu bir tatil alternatifi sunuyor.

Yaz aylarında Ağva'ya gitmek isteyenler için her yıl Ağustos ayında düzenlenen Mantar Festivali ilginç bir deneyim vadediyor. Doğal mantarların toplanıp özellikleri hakkında bilgi verildiği bu festival gurmeler için değişik bir aktivite olarak ön plana çıkıyor.

Ağva civarında alışveriş yapmak isteyenler ise pamuklu dokumalardan organik sebze ve meyveye kadar pek çok şeyi doğal köy ortamında bulabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski