Şile'de yaşayan alzheimer hastası olan bir kadını konu alan roman "Ferda"

Şile'de yaşayan alzheimer hastası olan bir kadını konu alan roman "Ferda"

Ebru Cündübeyoğlu, ilk romanı Ferda için geri sayım yapmaya başladı. Tiyatro sahnelerinden oldukça tanıdık bir isim olan Cündübeyoğlu’nun ilk romanı olan Ferda, okuyucusu ile buluşmak için gün sayıyor. Hep Kitap etiketi ile D&R raflarında yer alacak olan bu romanı mutlaka okumalısınız…

İlk romanı olan Ferda’yı okuyucularıyla buluşturmaya hazırlanan ünlü tiyatrocu Ebru Cündübeyoğlu, bu kitabında Alzheimer hastası olan bir kadının hikayesini dile getiriyor. Onun iç sesini okuyucusuna en içten şekilde sunan kitap Şile’de geçiyor…

Emeklilik hayatı süren felsefe hocası Ferda, Şile’de kendi evinde tek başına yaşayan bir öğretmendir. Fantastik roman yazmayı seven Ferda’nın kendisine ait bir dünyası bulunmaktadır ve bu dünyada yazar olarak kendisini oldukça takdir etmektedir. Fakat günün birinde yazmakta zorlandığını fark eden Ferda, düşünme yeteneğini kaybetmeye başladığını anlar. Kitap yazma konusunda kelimeler ile arasının açıldığını fark eden ve unutkanlıklarının başladığını anlayan Ferda, bir doktora gitmeye karar verir.

Şile'de Yaşayan Alzheimer Hastası Olan Bir Kadını Konu Alan Roman Ferda
Şile'de Yaşayan Alzheimer Hastası Olan Bir Kadını Konu Alan Roman Ferda

Doktor tarafından konulan teşhis sonucunda Alzheimer olduğunu öğrenen Ferda, büyük bir yıkıma uğrar. Bu yıkımın sebebi bunca zamandır hayata sıkı sıkıya tutunan bir kadın olmasıdır. Hastalığı onu tamamen ele geçirmeden önce harekete geçmek zorunda olduğunu fark eden felsefe hocası, çok sevdiği kızına yük olmamak için kendi hayatında değişiklikler yapmaya başlar. Böylelikle Ferda’nın Alzheimer ile mücadelesi başlar.

$ads={1}

Ebru Cündübeyoğlu Kimdir ?

Şile'de yaşayan alzheimer hastası olan bir kadını konu alan roman "Ferda"

10 Eylül 1974 yılında doğan Ebru Cündübeyoğlu, Almanya’nın Heilbronn şehrinde dünyaya gelmiştir. Almanya’da Türkiye’ye gelerek eğitimlerini Türkiye’de alan Cündübeyoğlu, Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. 1993 yılında katılmış olduğu güzellik yarışmasında Türkiye dördüncüsü seçilerek ünlenmiştir.

Güzellik yarışmasından sonra “Ardından Bir Başka Gece” televizyon programının sunuculuğunu yapmıştır. Bu TV programından sonra Deli Yürek dizisinde “Avukat Ayşegül” rolünü üstlenmiş ve Türkiye’de geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. 1999 yılında ise tiyatroya adım atmıştır. Günümüzde halen daha tiyatro sahnelerinde rol almaktadır.

2003 yılında radyocu Güçlü Mete ile evlenmiş ve evlilikleri halen daha devam etmektedir. 2005 yılına gelindiğinde Ebru Cündübeyoğlu ilk şiir kitabı olan “Aşılı Kolum” kitabını okuyucusuyla buluşturmuştur.

Sanatçının 2013 yılında çıkarmış olduğu müzik albümü de bulunmaktadır. Ebru Cündübeyoğlu’nun bu zamana kadar oynadığı yapımlar:

Gülizar, Kocan Kadar Konuş, Evli ve Öfkeli, Kalbim Seni Seçti, Avrupa Avrupa, Yalancı Romantik, Kuzey Rüzgarı, Şöhret Okulu, Gizli Patron, Omuz Omuza, Çınaraltı, Deli Yürek, Koçum Benim ve Gülüm’dür.

Son zamanlarda oynamış olduğu tiyatro olan “Ölü’n Bizi Ayırana Dek” ile de ses getirmiştir. Oynandığı ilk günden beri kapalı gişe yapan tiyatroda Ebru Cündübeyoğlu, başrol oyuncusu olarak yer almıştır. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’da oynanan tiyatronun gösterimleri halen daha devam etmektedir. Bol kahkaha atılan ve ikili ilişkilerde yaşanan problemleri en açık şekilde gösteren bu tiyatro, izleyici tarafından oldukça beğenilmektedir.

( Kaynak: sosyalinsan.com )

4 Yorumlar

  1. sayfanızı yeni keşfettim ve yazılarınız çok hoşuma gitti inşallah uzun yıllar paylaşımlarınıza devam edersiniz ^_^ sayfama da beklerim profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürü bir borç biliriz. İnşallah en yakın sürede bakacağım. :)

      Sil
  2. Sitenizi yeni fark ettim ve takibe aldım, paylaşımlarınızı takipteyim...İnsana davet sitesine de beklerim, blog ailesi olarak daha çok geniş kitlelere yayılmak bizim elimizde...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürü sizlere bir borç biliriz. İnşallah en yakın sürede blogunuzu ziyaret edeceğim. :)

      Sil
Daha yeni Daha eski