Ağva'nın Tarihi Yok Olmaktadır | Blog Yazıları #5

Ağva'nın Tarihi Yok Olmaktadır | Vlog Yazıları #5
Merhaba Değerli Şile Ağva Köyleri Üyeleri, Bugün sizlere Ağvamızın yok olmaya giden tarihini anlatmaya çalışacağım. Bilenler bilir Ağvamızın etrafında olan her tepe veya dağda çok sayıda resimde gördüğünüz gibi gözetleme ve ateş mazgalılıkları mevcuttur.
Lakin bu cephaneliklerin bakımı hiç ama hiç yapılmamaktadır. Bunlar Ağvamızın tarihidir, kültürüdür. Bu gözetleme ve ateş mazgalılıklarına bakım yapılsa hem tarihimizi korumuş olur, hemde insanlarımıza bu tarihimizi göstermiş oluruz böylece Ağvamız her türlü kazanmış olur.

Bu tarihi yapıları yok etmek elimize birşey geçirmez. Bu tarihimizi elimde tutmak bilinçli nesil yetiştirmek adına belki de en önemli etken olacak. Biz buradan yetkililere sesleniyorum. Bu tarihi gözetleme ve ateş mazgalılıklarını koruma adına adımlar atılmasını istiyorum. Tarihimize sahip çıkalım.

Şile Ağva Köyleri üyelerinden, Şile ve Ağvamızı seven insanlardan bir isteğimiz olacaktır. Şilenin veya Ağvanın çeşitli yerlerinde gördüğünüz tarihi yapılar olursa fotoğrafını çekip instagram veya facebooka  #sileagvakoyleri  hashtagı ile paylaşmanızdır. Bu sayede yok olan tarihimizi kolaylıkla bulmuş oluruz...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski